omhoog omlaag

noorderlicht 2011

1 van 10

Metropolis


Sinds het begin van deze eeuw woont meer dan de helft van de wereldbevolking in steden. Metropolis – City Life in the Urban Age toont de vele gezichten van de moderne stad.
Nooit groeide het aantal stadsbewoners harder dan de afgelopen decennia. Het versterkte de rol van de stad als cultureel, economisch en sociaal zenuwcentrum. In steden worden een cultuur en moraal gevormd die tot ver buiten de stadsgrenzen worden geëxporteerd.
In fotografie van uiteenlopende aard – documentair én geconstrueerd – leidt Metropolis u letterlijk door een stad van beelden. Metropolis legt de ziel van de metropool bloot, de plek waar onze toekomst wordt gemaakt.
TWEELUIK
Metropolis is het tweede deel van een tweeluik over de gevolgen van urbanisatie. Deel 1, Land - Country Life in the Urban Age was in 2010 te zien in Leeuwarden.

Ons leven is vol beelden, maar waar liggen de verbanden? Elk jaar organiseert Noorderlicht haar Internationale Fotomanifestatie, waarin uiteenlopende fotografische genres en series als hoofdstukken in een boek aaneen worden gesmeed tot één thematisch vertelling. Over religie, strijd of globalisering. Over verwondering of het verstrijken van de tijd. Over onze wereld en werelden die ogenschijnlijk ver van ons verwijderd zijn. Vanuit de gedachte dat alle levens uiteindelijk met elkaar vervlochten zijn.
De Noorderlicht Internationale Fotomanifestatie vindt afwisselend plaats in Groningen en Leeuwarden. Zowel nationaal als internationaal is het een cultureel evenement van formaat. Het is hét festival voor wie van fotografie houdt.

noorderlicht metropolis 2010