Verhalen van de boze Heks

Het decor van de animatieserie "Verhalen van de boze Heks" van Hanna Kraan is toegevoegd aan de collectie van Museum voor Beeld en Geluid. De avonturen van de haas, de uil, de egel, de merel natuurlijk met én rond de boze Heks zijn nu tentoongesteld.


Het decor van de boze Heks is te bewonderen in de Kijkbuistoren van het museum voor Beeld en Geluid.Oorspronkelijk maakte de vitrine met het decor deel uit van het paviljoen de Betovering, maar nu maakt het als eerste een comeback in de Experience. De extra diepte komt hier goed tot zijn recht.


Schimmenspel

De televisieserie kent een zeer uitzonderlijke opzet: alle scênes worden uitgebeeld als een schimmenspel in een prachtig gemaakt bos. De tentoonstelling bestaat uit een winterdecor met een schaatsende heks, en een herfstdecor met de heks, egel, uil, haas, merel en het huisje van de heks. Het decor is gebouwd door art director Jan de Winter, die ook heeft gewerkt aan de tv-serie. Verder is er een bijzondere soundscape te horen, waarop het licht is geprogrammeerd. De tentoonstelling is vooral bedoeld voor jonge kinderen.


Dynamisch licht laat overgangen van dag en nacht zien.


Art director Jan de Winter tijdens de opbouw.


Tussen de houten friezen hangen de RGBW-Ledschijnwerpers.

Opdrachtgever: Museum voor Beeld en Geluid
Ontwerp: Eric Goossen
Lokatie: Museum voor Beeld en Geluid, Hilversum
Controls: Visual Productions Cuecore
Lights: TDE Canopus RGBW, CLS IrmaBezoek de website van Museum van
Beeld & Geluid

Terug naar het overzicht.