Première Leeghwater | Breezanddijk 11 september 2013

Première Leeghwater | Breezanddijk 11 september 2013
Geplaatst op: 16-09-2013 09:26
Vliegende start voor BUOG en Bert Visscher met hun voorstelling aan de afsluitdijk
Na enkele verregende try-outs en een even zo natte generale repetitie, waar het water tot diep in de apparatuur was gedrongen en de voorstelling voortdurend stil gelegd moest worden vanwege aardlek-problemen, volgde op 11 september jongstleden een bijna vlekkeloze première.
Nadat alle auto’s om de haven waren geparkeerd, kon de voorstelling beginnen. Tijdens het parkeren was Radio Breezanddijk “in de lucht” met reportages vanuit de haven ( zie de vliegende reporter op de foto).
De voorstelling, die startte in de avondschemering, leverde feeërieke plaatjes op.Kees Botman - de vormgever van BUOG – koos voor armaturen HQI 2000W, HQI 1000W HQI 400W en HQI 150W, die allemaal lokaal werden geschakeld door de technische figuranten. Aangevuld met drie volgspots: een 2500W xenon zoeklicht en twee antieke laag-volt kopspiegelschijnwerpers van elk 500W.

Lichtpunt leverde lichtadviezen en aanvullende apparatuur.
De voorstelling duurde een uur en een kwartier. Inclusief het in- en uitrijden van alle auto’s: een avondvullend programma! Te zien tot en met 22 september 2013.

Zie ook: www.leeghwater.nu en www.buog.nl