Tentoonstelling P. Struyken - Groninger Museum

Tentoonstelling P. Struyken - Groninger Museum
Geplaatst op: 09-07-2019 16:55
Exploderende kleur bij Skrjabin en Boulez

Peter Struycken maakte in 2007 speciaal voor het Coop Himmelb(l)au-paviljoen van het Groninger Museum een spectaculaire installatie gebaseerd op een muziekstuk van de Franse componist Pierre Boulez.

Deze installatie wordt nu voor het eerst weer opnieuw getoond. Deze bijna kosmische reis in beeld en geluid is nu op vijf schermen te zien. Bijzonder is dat de door vijf computers in real-time berekende dynamische kleurruimte hier bij elke vertoning een iets ander beeld laat zien, waardoor geen twee uitvoeringen precies hetzelfde zijn. Beide werken worden afwisselend getoond.

In opdracht van het Groninger Museum leverde Lichtpunt een passende AV installatie voor deze dynamische kleurruimte en werkte nauw samen met Brokaat textiel om de volledige ruimte van Coop Himmelb(l)au te verduisteren. Een mooie uitdaging in deze bijzondere expositieruimte.

De expositie van P.Struycken is te bezoeken tot 9 februari 2020 in het Groninger Museum.Bijschrift bij de foto's:
Peter Struycken, Dynamisch kleurbeeld bij compositie …explosante-fixe… (1971-1993) van Pierre Boulez, 2004-2007, Coop Himmelb(l)aupaviljoen Groninger Museum

Meer informatie op de website van het Groninger Museum, klik hier